Pruimen clafoutis

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 15:46

Volgens de Fransen mag je een clafoutis alleen maar met kersen maken, maar je kunt een clafoutis zeker met nog veel meer soorten fruit maken. Zoals met een combinatie van roodfruit; aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen of met pruimen, perziken etc. Ik heb deze clafoutis gemaakt met de heerlijke kleine hartvormige pruimpjes die in mijn eigen tuin groeien maar je kunt er uiteraard ook de grotere pruimen voor gebruiken. Het is een feestelijk en smaakvol nagerecht als afsluiting van je dinnerparty.

 

Benodigdheden:

  • 600 gram fruit naar keuze
  • 100 gr bloem gezeefd
  • 65 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 500 ml volle melk
  • roomboter of olie om schaal in te vetten
  • clafoutis schaal (lage ovenschaal met gegolfde rand)

 

Bereidingswijze:

  1. Was het fruit en verwijder de pitten (bij de pruimen of perziken).
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Vet de clafoutis schaal grondig in met de boter of olie.
  4. Verdeel het fruit over de bodem van de clafoutis schaal.
  5. Zeef de bloem boven een kom en voeg 50 gram van de poedersuiker, een snuf zout en het zakje vanillesuiker toe. Meng dit goed door elkaar met een garde.
  6. Klop in een andere kom de 4 eieren met de eidooier los, voeg de melk toe en meng goed door.
  7. Giet al roerende met een garde het eimengsel bij het bloemmengsel en klop het los tot een glad beslag.
  8. Schenk het beslag over het fruit in de clafoutis schaal, zorg dat je het fruit bedekt.
  9. Zet de clafoutis schaal voorzichtig in het midden van de oven en bak voor zeker 50 minuten totdat deze gaar is en gebruind.
  10. Laat de clafoutis afkoelen totdat deze lauw is, bestrooi met poedersuiker en dien op.

Eet smakelijk!!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.