Mijn recepten

Voorgerechten

 

Italiaanse runder tartaar met burrata en truffel

Deze variatie van Italiaanse runder tartaar met burrata en truffel is geïnspireerd op het voorgerecht wat mijn man kreeg bij een voortreffelijk restaurant op de boulevard van het prachtige plaatsje Gardone Riviera aan Lago di Garda, afgelopen juni toen we aan het toeren waren met de cabrio. Wat een geweldige combinatie, de zachte smaak van de burrata en de heerlijke smaak van de truffel carpaccio met super malse vers gesneden runder tartaar. Een fris, verrassend en mooi voorgerecht voor zomerse diners!

Lees meer »

Gebakken peer met roquefort

Dit is een heerlijk en spannend voorgerecht, het hartige van de roquefort combineert fantastisch met de zachte zoete gebakken peer. Drink hierbij een ijskoude sprankelende licht zoete Moscato d'Asti.

Lees meer »

Verse vijg uit de oven met gorgonzola en rauwe ham

Vijgen! Wat een Goddelijke vrucht en heerlijk om mee gerechten mee te maken. Wij hebben zelf vijgenbomen in de tuin dus ieder jaar is het weer feest als het oogsttijd is aan het eind van de zomer! De bomen hangen dan weer vól met sappige vijgen die ik dan graag wil verwerken in de lekkerste gerechten. Hieronder een voorgerecht of tapas gerechtje van verse vijg.

Lees meer »

Verse vijg tapas

Zoals ik al bij de anderen gerechten met vijg schreef, wij hebben meerdere vijgenbomen in onze tuin staan. Vandaar dat ik verschillende gerechten heb bedacht om deze heerlijke sappige zoete vijgen in te verwerken, dit keer in een tapa, om je vingers bij af te likken!

Lees meer »

Eekhoorntjesbrood bouillon met truffelroom

De smaak van eekhoorntjesbrood is zeer uitgesproken en hartig, you just love it or hate it. Maar ik beloof je YOU WILL LÓVE IT! Tot nu toe heb ik alleen nog maar lovende woorden gehoord en blije genietende gezichten gezien bij het nuttigen van deze bouillon.

Lees meer »

Bijgerechten

 

Courgette Parmezaan

Courgette Parmezaan is een heerlijk bijgerecht voor bij zowel vlees als vis gerechten. De courgette wordt een soort gepoft in de oven en daardoor heel zacht met een krokant jasje van Parmezaanse kaas. Bij zowel zomerse als winterse diners is dit bijgerecht een mooie én lekkere aanvulling op je dinertafel.

Lees meer »

Zomerse couscous salade en watermeloen salade

Deze zomerse couscous salade combineert fantastisch bij BBQ gerechten, zowel vis als vlees. het is een heerlijke salade en het oogt ook nog mooi op je tafel. Ik serveer hier meestal ook de watermeloen salade bij, een geweldig combinatie, het fris zoete van de watermeloen met het hartige van de couscous salade. Geniet ze!

Lees meer »

Hoofdgerechten

 

Argentijnse rode garnalen

Als ik ergens gek op ben dan zijn het wel deze garnalen, of het nou winter is of zomer. Om je vingers bij af te likken zo lekker zijn ze! Van de overgebleven schalen kun je trouwens een heerlijke bouillon trekken om bv risotto met zeevruchten van te maken.

Lees meer »

Mosselen in roquefort roomsaus

Mosselen in roquefort roomsaus?? Denk je misschien. Nou dat dacht ik ook toen ik het voor het eerst in Marseillan at, maar ik kwam daar al snel van terug! Wat een Goddelijke combinatie. Hieronder heb ik 2 manieren van bereiding beschreven. Bon apetit!

Lees meer »

Lamshaasjes van de BBQ

Zachter en malser vlees bestaat er haast niet! Je kunt de lamshaasjes op de BBQ grillen of in een koekenpan of grillpan. De Ras el Hanout kan je toevoegen aan de marinade, dat is een lekkere variatie. Je kunt er naar wens nog een BBQ saus bij serveren. 

Lees meer »

Eendenborst spiesen van de BBQ

Wat een heerlijke combinatie; eendenborst met vijf kruiden poeder, abrikozen geweld in Hierbas de Ibiza (anijslikeur), lente ui en Peking eend saus. Wij hebben onze vingers erbij afgelikt! 

Lees meer »

Eendenborst met Banyuls vijgensaus

Gebakken eendenborst, wat houd ik hier van! Dit gerecht at ik voor het eerst in het restaurant Entre Ciel et Mer in Marseillan, Frankrijk, met mijn lief. Dát wil ik zelf ook kunnen maken, dacht ik meteen. Bij deze!

Lees meer »

Hertenbiefstuk met serranoham en rozemarijn

Het is weer herfst en dus de tijd van het Wild Seizoen! De bladeren vallen van de bomen, het weer wordt kouder en de eerste herfst stormen dienen zich aan. Tijd voor gezellige etentjes met vrienden en familie, kaarsjes aan, openhaardje aan en samen genieten van de warmte binnen en van elkaar! 

Lees meer »

Verse vijgen pasta

Verse vijgen zijn ook heerlijk met pasta! Hier in combinatie met gorgonzola maar je kunt uiteraard ook voor geitenkaas of een andere hartige kaas kiezen. Je kunt het zowel als salade of als warme maaltijd eten.

Lees meer »

Nagerechten

 

Pruimen clafoutis

Volgens de Fransen mag je een clafoutis alleen maar met kersen maken, maar je kunt een clafoutis zeker met nog veel meer soorten fruit maken. Zoals met een combinatie van roodfruit; aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen of met pruimen, perziken etc. Ik heb deze clafoutis gemaakt met de heerlijke kleine hartvormige pruimpjes die in mijn eigen tuin groeien maar je kunt er uiteraard ook de grotere pruimen voor gebruiken. Het is een feestelijk en smaakvol nagerecht als afsluiting van je dinnerparty.

Lees meer »