Mosselen in roquefort roomsaus?? Denk je misschien. Nou dat dacht ik ook toen ik het voor het eerst in Marseillan at, maar ik kwam daar al snel van terug! Wat een Goddelijke combinatie. Hieronder heb ik 2 manieren van bereiding beschreven. Bon apetit!
Benodigdheden:
- 2 kg mosselen (voor 2 personen)
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- verse blad peterselie
- roquefort
- kookroom
- Noilly prat
- peper
Bereidingswijze:
-
Was de mosselen en check of er kapotte mosselen bij zitten. Mosselen die openstaan kun je even dicht knijpen of er mee op het aanrecht tikken, meestal gaan ze dan toch nog wel dicht.
-
Snijd de ui, knoflooktenen en bladpeterselie fijn.
- Doe het stuk roquefort in een steelpan voeg de kookroom toe. Klop los en laat smelten en zachtjes doorkoken. Is de roquefort smaak erg overheersend dan voeg je nog wat room toe.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de mosselen toe en schenk een goede scheut Noilly Prat erover.
- Strooi de peterselie erover, maal wat peper erover en doe het deksel op de pan. Goed laten opkoken en af en toe goed omschudden.
- Als alle mosselen open staan zijn ze klaar.
- Nu kun je de mosselen afgieten en de roquefort saus erover scheppen óf je laat de mosselen in het kookvocht zitten en zet een klein schaaltje met de roquefort roomsaus bij ieder bord op tafel en doopt daar je mosselen in.
Eet smakelijk!
Als je nou niet alle mosselen op krijgt, halveer de mosselen dan, dus verwijder de lege schelp en leg ze op een bord. Roer een ei door de overgebleven roquefortsaus en doe een schepje van de saus op elke mossel. Zet het bord met de mosselen in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als het sausje een beetje bruin kleurt zijn ze klaar en smullen maar!
Reactie plaatsen
Reacties