Courgette Parmezaan

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 15:55

Courgette Parmezaan is een heerlijk bijgerecht voor bij zowel vlees als vis gerechten. De courgette wordt een soort gepoft in de oven en daardoor heel zacht met een krokant jasje van Parmezaanse kaas. Bij zowel zomerse als winterse diners is dit bijgerecht een mooie én lekkere aanvulling op je dinertafel.

 

Benodigdheden 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 ei losgeklopt
  • bloem
  • zout/peper
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden hete lucht.
  2. Was de courgette en snijd de uiteinde eraf.
  3. Snijd de courgette doormidden en daarna in de lengte in plakken van een 1/2e cm dik.
  4. Pak 2 schaaltjes en doe in één het ei en klop het goed los.
  5. Doe het meel in het andere schaaltje en maal hier goed wat peper en zout boven en hussel goed door.
  6. Pak een grote ovenschaal of bakblik en vet deze in met olijfolie.
  7. Haal iedere plak courgette door het meel en daarna door het ei en leg deze in de ovenschaal.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over de plakken courgette in de ovenschaal.
  9. Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette plakken totdat de Parmezaanse kaas bruin begint te kleuren.
  10. Eet smakelijk!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.