Italiaanse runder tartaar met burrata en truffel

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 09:46

Deze variatie van Italiaanse runder tartaar met burrata en truffel is geïnspireerd op het voorgerecht wat mijn man kreeg bij een voortreffelijk restaurant op de boulevard van het prachtige plaatsje Gardone Riviera aan Lago di Garda, afgelopen juni toen we aan het toeren waren met de cabrio. Wat een geweldige combinatie, de zachte smaak van de burrata en de heerlijke smaak van de truffel carpaccio met super malse vers gesneden runder tartaar. Een fris, verrassend en mooi voorgerecht voor zomerse diners!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 biefstukjes van super verse malse en goede kwaliteit
  • basilicum
  • 2 sjalotjes
  • Italiaanse kruiden mix
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • balsamico 
  • fruitige olijfolie
  • zout/peper
  • 1 grote burrata of 2 kleine
  • potje met truffel carpaccio (2 kleine of 1 grote, goed op smaak!)
  • 4 garneer ringen
  • super scherp koksmes
  • toast 

Bereidingswijze:

  1. Haal de biefstukjes uit de verpakking, dep ze goed droog met keuken papier en leg ze op een goed schoon geboende snijplank.
  2. Snijd de biefstuk in dunne plakjes, daarna in reepjes en vervolgens in hele kleine stukjes.
  3. Doe de tartaar in een schaal.
  4. Hak de sjalotjes fijn en voeg ze aan de tartaar toe.
  5. Pers de knoflook uit of hak deze fijn en voeg toe (optioneel).
  6. Pak een handvol basilicum blaadjes en snijd deze in kleine stukjes.
  7. Voeg de Italiaanse kruiden mix, peper en zout naar smaak toe en hussel alle ingrediënten goed door elkaar.
  8. Sprenkel de balsamico en fruitige olijfolie over de tartaar en roer door.
  9. Proef goed of er meer kruiden, zout en peper, balsamico of olijfolie bij moet. Je mag de balsamico best proeven.
  10. Zet de garneer ringen op de borden en verdeel de tartaar over de 4 ringen. Druk de tartaar aan met een lepel.
  11. Scheur boven een schaaltje de burrata open, je kunt eventueel met een vork de burrata nog meer uit elkaar trekken of je verdeelt hem in vieren en legt dan de burrata op de tartaar.
  12. Haal met een klein vorkje de truffel carpaccio uit het potje en verdeel over de burrata, sprenkel de truffelolie erover heen en druppel wat van de olie er om heen.
  13. Top af met wat fijn gesneden blaadjes basilicum.
  14. Verwijder de ringen en serveer met wat toast naar keuze.

Eet smakelijk!!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.