Eekhoorntjesbrood bouillon met truffelroom

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 11:16

De smaak van eekhoorntjesbrood is zeer uitgesproken en hartig, you just love it or hate it. Maar ik beloof je YOU WILL LÓVE IT! Tot nu toe heb ik alleen nog maar lovende woorden gehoord en blije genietende gezichten gezien bij het nuttigen van deze bouillon.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 35 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • lauw warm water
  • 1 pot wildfond
  • 1 tablet bospaddenstoelen bouillon
  • takjes tijm gerist
  • slagroom
  • truffelolie
  • zout/peper

Bereidingswijze:

  1. Week het eekhoorntjesbrood voor 30 minuten in een schaaltje met lauw warm water, zorg dat ze allemaal onderstaan.
  2. Doe ze door een zeef, ook om eventueel zand te verwijderen, vang het vocht op en hak ze grof.
  3. Doe de wildfond in een pan en voeg het eekhoorntjesbrood en het vocht toe.
  4. Breng aan de kook en voeg het bouillon tablet en de blaadjes tijm toe.
  5. Maal peper erover en proef of ook zout nodig is.
  6. Laat de bouillon voor 15 minuten op laag vuur koken.
  7. Klop ondertussen de slagroom lobbig met een snufje zout en voeg de truffelolie naar smaak toe.
  8. Pureer de bouillon met een staafmixer en druk deze uit door een zeef voor een lichtere bouillon. Wil je een gevulde bouillon dan zeef je het niet.
  9. Proef of je nog peper of zout wilt toevoegen.
  10. Schenk de soep eerst in een plastieken meng kan, zodat deze iets afgekoeld is alvorens je het in de glazen schenkt.
  11. Schep een paar schepjes truffelroom op de bouillon en serveren maar!

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.