Mosselen met kruidenboter en Noilly Prat uit de oven

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 09:09

Dit gerecht kan je eten als voorgerecht of als een tapas gerechtje, hoe dan ook erg lekker!

Benodigdheden:

  • mosselen
  • roomboter
  • verse bladpeterselie
  • verse bieslook
  • verse dragon
  • Noilly prat of witte wijn
  • knoflook
  • zout/peper
  • geraspte kaas

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Je kunt mosselen (pak) uit de diepvries nemen of verse, die moet je dan eerst even koken met bv een uitje, knoflook, blad peterselie en scheut witte wijn.
  3. Halveer de mosselen en leg ze in een ovenschaal.
  4. Hak de kruiden en knoflook fijn en meng ze met de roomboter, zout/peper en geraspte kaas.
  5. Doe op elke mossel een schep van de boter en sprenkel er een beetje Noilly prat of witte wijn over.
  6. Je kunt nu nog wat extra geraspte kaas erover strooien.
  7. Zet de schaal in de oven en bak de mosselen in zo'n 10 minuten bruin.

 

Lekker als borrelhap of als voorgerecht. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.