Zalmmouse met avocado en garnalen

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 11:57

Dit gerechtje is heerlijk fris, smaakvol en feestelijk. Perfect gerechtje om mee te scoren bij dinnerparty's, al dan niet chique.

 

Benodigdheden voor de zalmmouse:

  • gerookte zalm of gerookte zalm snippers
  • lente ui
  • dille
  • bakje Philadelphia light roomkaas
  • bakje mascarpone
  • citroen
  • zout/peper

Overige benodigdheden:

  • Hollandse garnalen
  • citroen
  • avocado
  • olijfolie
  • veldsla 
  • zalmeitjes
  • zout/peper
  • toast

 

Bereiding:

  1. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  2. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en doe ook deze in de kom.
  3. Hak de dille fijn en voeg deze ook toe.
  4. Doe de helft van de mascarpone en de helft van de Philadelphia in een andere kom en roer dit goed los met een garde.
  5. Voeg het mengsel bij de zalm en roer goed door.
  6. Voeg citroensap, peper en evt. wat zout naar smaak toe, de zalm is al zout dus houdt daar rekening mee.
  7. Meng het geheel goed door en zet in de koelkast.
  8. Snijd de avocado in kleine blokjes en roer er een beetje citroensap en olijfolie door.
  9. Doe de Hollande garnalen in een kom en maal er een beetje peper over en doe er wat citroensap bij.
  10. Nu kan je 2 dingen doen, óf je pakt een bordje en legt daar een ring op om het gerechtje in op te bouwen, óf je bouwt het op in een mooi glas.
  11. Het makkelijkste is om de zalmmouse in een plastic dichtrits zakje te doen. Duw de mouse goed aan en knip een puntje van het zakje, zo kan je het makkelijk doseren in het glas of op het bord in de ring.
  12. Begin met de veldsla, dan de zalmmouse, dan de Hollandse garnaaltjes, vervolgen de avocado blokjes en daarop de zalmeitjes, top af met een takje dille.
  13. Serveer met wat toast. 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.