Verse vijg uit de oven met gorgonzola en rauwe ham

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 16:50

Vijgen! Wat een Goddelijke vrucht en heerlijk om mee gerechten mee te maken. Wij hebben zelf vijgenbomen in de tuin dus ieder jaar is het weer feest als het oogsttijd is aan het eind van de zomer! De bomen hangen dan weer vól met sappige vijgen die ik dan graag wil verwerken in de lekkerste gerechten. Hieronder een voorgerecht of tapas gerechtje van verse vijg.

 

Benodigdheden:

  • per persoon een verse vijg
  • rauwe ham (serrano, parma of coburger)
  • gorgonzola
  • basilicum blaadjes
  • balsamico glaze (vijg)
  • fruitige olijfolie
  • Rucola sla

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het steeltje van de vijg en maak daar met een mes een kruisvormige inkeping in, net niet helemaal tot onderaan. De vijg gaat daardoor als een bloem open staan.
  3. Snijd een blokje gorgonzola af en stop dit in de inkeping. Pak een plak rauwe ham, snijd deze in de lengte in 2 en wikkel deze 2 helften om de buitenkant van de vijg heen, als een jasje, de bovenkant hierbij openlatend.
  4. Plaats de vijgen in een ovenschaal, of 1 persoonsschaaltje en zet deze in de oven voor 10 minuten. Als de gorgonzola gesmolten is en de rauwe ham er knapperig uit ziet is het klaar en haal je ze uit de oven.

  5.  

     

     Sprenkel de Balsamico Glaze (vijg) overheen, snijd enkele blaadjes basilicum in reepjes en strooi ze op de vijg als garnering. Voeg eventueel nog wat rucola toe rondom de vijg in het schaaltje.

     

    Eet smakelijk!

     

     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.