Zachter en malser vlees bestaat er haast niet! Je kunt de lamshaasjes op de BBQ grillen of in een koekenpan of grillpan. De Ras el Hanout kan je toevoegen aan de marinade, dat is een lekkere variatie. Je kunt er naar wens nog een BBQ saus bij serveren.
Benodigdheden:
- Lamshaasjes
- olijfolie
- 2 grote knoflooktenen
- rozemarijn
- Ras el Hanout (optioneel)
- peper/zout
Bereidingswijze:
- Pak een schaal en doe daar een laagje olijfolie in.
- Hak de rozemarijn fijn en doe deze bij de olie.
- Pers of hak de knoflook fijn en voeg deze ook toe.
- Doe een theelepel Ras el Hanout erbij (optioneel).
- Maal wat peper erover en hussel alles goed door (zout pas ná het grillen over het vlees malen!).
- Haal de lamshaasjes uit de verpakking en voeg ze toe aan de marinade. Hoe langer ze gemarineerd worden hoe beter, zeker enkele uren van te voren.
- Grill de lamshaasjes rond om op een hete BBQ, zorg dat ze niet doorbakken worden, ze mogen rosé zijn van binnen.
- Maal peper en zout erover naar smaak.
- Serveer met groente naar keuze, zelf vind ik groene asperges erg lekker erbij. Deze zijn ook makkelijk te grillen op de BBQ.
Eet smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties