Mijn favoriete garnalen zijn ook héérlijk van de BBQ. Lekker met de Gegrilde groenten met rozemarijn en knoflook of de Zomerse couscous salade en watermeloen salade.
Benodigdheden:
- Argentijnse rode garnalen (de schaal is al rood als ze nog rauw zijn)
- citroenen
- platte peterselie
- rozemarijn
- 4 knoflooktenen
- olijfolie
- zout en peper
- houten spiesen
- BBQ
Bereidingswijze:
- Ontdooi de garnalen in een schaal met koud water. Je kunt deze garnalen in de schaal kopen of al schoongemaakt. Je kan de schaal erom laten zitten als je dat lekkerder vindt of leuker vindt staan. Als je ze gaat pellen begin je bij de pootjes en verwijder je de schaal. Als je wilt kán je de kop en het staartje eraan laten zitten, zo niet dan verwijder je de kop en vouw je het staartje voorzichtig open zodat je de garnaal intact houdt. Vervolgens verwijder je het darmkanaal door met een scherp mesje een inkeping in de rug van de garnaal te maken. Je kunt dan het darmkanaal oplichten en eruit trekken.
- Week de houten spiesen 20 minuten in lauw water.
- Rijg op elke spies 3 garnalen.
- Hak de peterselie en de rozemarijn goed fijn.
- Pers een halve citroen uit en doe het sap met de fijngehakt kruiden in een kom.
- Hak of pers de knoflook en voeg deze toe aan het mengsel.
- Klop er flink wat olijfolie door en meng goed, zodat je een dik vol kruidenmengsel krijgt.
- Voeg zout en peper toe,
- Leg de garnaal spiesen op een schaal en schep met een lepel het kruidenmengsel erover heen.
- Vet het BBQ rooster in met olie en leg de spiesen op het gedeelte van het rooster dat niet boven de hete kolen zit.
- Draai ze na enkele minuten om en lepel er eventueel nog wat van het kruidenmengsel over. Ze zijn snel klaar dus houd ze goed in de gaten!
- Serveer met partjes citroen en bovengenoemde bijgerechten.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties