Gerookte eendenborst sinaasappelsalade met gebakken eendenlever en truffel

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 12:16

Eend is zo veelzijdig, ik ben er echt gek op. In dit gerecht komen 2 heerlijke producten van eend samen, geniet ervan!

Benodigdheden:

  • gerookte eendenborst
  • eendenlever stukken (diepvries)
  • handsinaasappel
  • walnoten
  • potje truffelplakjes in olie
  • serranoham
  • rucolasla
  • olijfolie
  • walnotenolie
  • honing
  • witte wijn azijn

 

Bereiding:

  1. Leg de plakjes gerookte eendenborst in een mooie patroon (zie foto) op de borden.
  2. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los van het schilletje, doe deze in een kommetje.
  3. Meng de olijfolie, scheutje walnoten olie, witte wijnazijn en honing goed door elkaar met een kleine garde.
  4. Doe de rucola in een kom en schep de dressing erdoor.
  5. Leg op elk bord de rucola in een mooi bolletje in het midden.
  6. Breek de walnoten en leg deze met de sinaasappelstukjes verdeeld over de gerookte eendenborst.
  7. Verhit een koekenpan, wikkel een stukje serranoham om de eendenlever en bak deze zachtjes in de pan, draai regelmatig, totdat deze ontdooit en gaar zijn.
  8. Leg op ieder bord 2 eendenleverstukjes, schuin op elkaar op de sla.
  9. Verdeel enkele plakjes truffel over de eendenlever en besprenkel met nog wat truffelolie.
  10. Serveer met wat toast of brood.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.