Eend is zo veelzijdig, ik ben er echt gek op. In dit gerecht komen 2 heerlijke producten van eend samen, geniet ervan!
Benodigdheden:
- gerookte eendenborst
- eendenlever stukken (diepvries)
- handsinaasappel
- walnoten
- potje truffelplakjes in olie
- serranoham
- rucolasla
- olijfolie
- walnotenolie
- honing
- witte wijn azijn
Bereiding:
- Leg de plakjes gerookte eendenborst in een mooie patroon (zie foto) op de borden.
- Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los van het schilletje, doe deze in een kommetje.
- Meng de olijfolie, scheutje walnoten olie, witte wijnazijn en honing goed door elkaar met een kleine garde.
- Doe de rucola in een kom en schep de dressing erdoor.
- Leg op elk bord de rucola in een mooi bolletje in het midden.
- Breek de walnoten en leg deze met de sinaasappelstukjes verdeeld over de gerookte eendenborst.
- Verhit een koekenpan, wikkel een stukje serranoham om de eendenlever en bak deze zachtjes in de pan, draai regelmatig, totdat deze ontdooit en gaar zijn.
- Leg op ieder bord 2 eendenleverstukjes, schuin op elkaar op de sla.
- Verdeel enkele plakjes truffel over de eendenlever en besprenkel met nog wat truffelolie.
- Serveer met wat toast of brood.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties