Paddenstoelen pasta met truffelroomsaus en salade Caprese

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 10:19

Truffel! Daar kan je mij voor wakker maken, wat een heerlijke delicatesse! Vandaar dat deze pasta ook favoriet is bij mijn man en kinderen. Ga het maar snel zelf ervaren :-)

Benodigdheden:

  • kalkoenspekreepjes of ander spek
  • diverse soorten paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • rucola sla
  • truffel tapenade
  • truffel olie
  • Philadelphia light
  • kookroom
  • Parmezaanse kaas
  • pasta naar keuze
  • peper/zout
  • olijfolie

 

Benodigdheden bijgerecht:

  • tomaten
  • burrata
  • basilicum
  • fruitige olijfolie
  • zout/peper

 

Bereiding:

  1. Snijd de diverse paddenstoelen soorten in blokjes.
  2. Hak de sjalotjes fijn.
  3. Zet een pan water op voor de pasta.
  4. Verwarm een wok of braadpan en bak in een scheut olijfolie de spekjes aan.
  5. Voeg na een paar minuten de sjalotjes toe en bak ze glazig.
  6. Doe de paddenstoelen erbij in de pan en roer door.
  7. Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water.
  8. Schep de tapenade door het mengsel, ik zelf doe zeker een half potje erdoor maar meer mag ook.
  9. Schenk nog wat truffel olie erbij en roer door.
  10. Voeg de kookroom toe, roer door.
  11. Meng het pakje Philadelphia erdoor heen en maal zout en peper erover.
  12. Laat even zachtjes pruttelen, proef of je nog meer tapenade en/of truffelolie wilt toevoegen.
  13. Snijd ondertussen de tomaten en burrata in plakken en rangschik deze om en om op een bord met de basilicum blaadjes.
  14. Besprenkel met de fruitige olijfolie en maal zout en peper erover.
  15. Giet de pasta in een vergiet en spoel af.
  16. Schep de past op de borden, doe er een lekkere schep paddenstoelen truffelroomsaus op en rasp de Parmezaanse kaas er over.
  17. Top af met wat rucola sla.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.