Truffel! Daar kan je mij voor wakker maken, wat een heerlijke delicatesse! Vandaar dat deze pasta ook favoriet is bij mijn man en kinderen. Ga het maar snel zelf ervaren :-)
Benodigdheden:
- kalkoenspekreepjes of ander spek
- diverse soorten paddenstoelen
- 2 sjalotjes
- rucola sla
- truffel tapenade
- truffel olie
- Philadelphia light
- kookroom
- Parmezaanse kaas
- pasta naar keuze
- peper/zout
- olijfolie
Benodigdheden bijgerecht:
- tomaten
- burrata
- basilicum
- fruitige olijfolie
- zout/peper
Bereiding:
- Snijd de diverse paddenstoelen soorten in blokjes.
- Hak de sjalotjes fijn.
- Zet een pan water op voor de pasta.
- Verwarm een wok of braadpan en bak in een scheut olijfolie de spekjes aan.
- Voeg na een paar minuten de sjalotjes toe en bak ze glazig.
- Doe de paddenstoelen erbij in de pan en roer door.
- Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water.
- Schep de tapenade door het mengsel, ik zelf doe zeker een half potje erdoor maar meer mag ook.
- Schenk nog wat truffel olie erbij en roer door.
- Voeg de kookroom toe, roer door.
- Meng het pakje Philadelphia erdoor heen en maal zout en peper erover.
- Laat even zachtjes pruttelen, proef of je nog meer tapenade en/of truffelolie wilt toevoegen.
- Snijd ondertussen de tomaten en burrata in plakken en rangschik deze om en om op een bord met de basilicum blaadjes.
- Besprenkel met de fruitige olijfolie en maal zout en peper erover.
- Giet de pasta in een vergiet en spoel af.
- Schep de past op de borden, doe er een lekkere schep paddenstoelen truffelroomsaus op en rasp de Parmezaanse kaas er over.
- Top af met wat rucola sla.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties