Deze zomerse couscous salade combineert fantastisch bij BBQ gerechten, zowel vis als vlees. het is een heerlijke salade en het oogt ook nog mooi op je tafel. Ik serveer hier meestal ook de watermeloen salade bij, een geweldig combinatie, het fris zoete van de watermeloen met het hartige van de couscous salade. Geniet ze!
Benodigdheden voor de couscous salade:
- couscous, fijne of parel
- tomaatjes
- komkommer
- lente ui
- Griekse feta
- verse munt
- pompoenpitten
- gedroogde abrikozen
- citroen
- fruitige olijfolie
Benodigdheden voor de watermeloen salade:
- watermeloen
- 2 citroenen
- suiker
- verse munt
Bereidingswijze couscous salade:
- Couscous bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven, ik voeg 1/2 tablet verkruimelde groentebouillon toe i.p.v. zoutwater. Deze schaal bevat 200 gr couscous.
- Snijd de tomaatjes in kleine blokjes.
- Verwijder de zaden van de komkommer en snijd de komkommer in klein blokjes.
- Snijd de Gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
- Hak de Griekse feta in kleine brokjes.
- Snijd de lente ui in kleine ringetjes.
- Vervolgens snijd je de verse munt in dunne reepjes.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Sprenkel de fruitige olijfolie en het sap van in ieder geval een halve citroen boven de couscous uit en meng door.
- Schep alle ingrediënten door de couscous en maal wat peper en evt. wat zout er door heen. Voeg zo nodig nog meer citroensap en olijfolie naar smaak toe.
Bereidingswijze watermeloen salade:
- Snijd de watermeloen in kleine blokjes, verwijder zo veel mogelijk de pitten en doe het in een mooie schaal.
- Vervolgens snijd je de verse munt in dunne reepjes en voeg je deze toe aan de meloen.
- Pers de citroenen uit en breng het sap met enkele scheppen suiker aan de kook. Proef voorzichtig met een theelepeltje (heet!)of de verhouding zuur/zoet goed is! Indien nodig nog meer suiker toevoegen. Laten koken totdat de vloeistof een beetje stroperig is.
- Laat de citroendressing afkoelen en schep het door de meloen. Klaar is je salade!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties