Met deze runderstoof soep maak je iedereen blij! Het is een hartverwarmende en hartige gevulde soep, heerlijk voor de koude maanden van het jaar.
Benodigdheden:
- runder riblappen of ander runderstoof vlees in blokjes van 2 cm
- roomboter
- 1 pot runderfond
- 1/2 glas water
- 1 1/2 glas rode wijn
- 1 ui in grove stukken
- 2 knoflooktenen grof gehakt
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 4 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels mosterd
- 3 tomaten in parten
- 6 jeneverbessen
- 3 laurierblaadjes
- paar takjes tijm
- paar takjes rozemarijn
- zout/peper
- 1 winterpeen in schuine stukken of dikke plakken
- 2 pastinaken in schuine stukken of dikke plakken
- 1 bakje kastanje champignons in vieren
- 2 aardappelen in grove blokjes
- 1 zakje (fles)pompoenblokjes
Bereidingswijze:
- Braad de vleesblokjes in delen aan in de roomboter in een grote braadpan met zout en peper.
- Schep het vlees uit de pan en leg het in een bakblik, bak de rest van het vlees.
- Bak de ui en knoflook in het braadvet en voeg 1/2e glas water toe om de aanbaksels los te roeren.
- Doe de mosterd, ketjap en ketchup in de pan en roer goed door met een garde.
- Voeg de pot runderfond en de rode wijn toe en breng het aan de kook.
- Doe het vlees met de vleessappen in de pan erbij en voeg de verse kruiden, de gekneusde jeneverbessen en de tomaten toe.
- Maal zout en peper erover.
- Laat het geheel op laag vuur voor een half uur pruttelen en voeg dan de winterpeen en de pastinaak toe.
- Zorg dat het vlees en de groenten onder het vocht staan. Voeg zo nodig nog wat water of wijn toe,
- Na nog een uur voeg je de aardappel, de kastanje champignons en de pompoen toe.
- Laat het nu nog zeker voor een half uur pruttelen. In totaal moet het vlees zeker 2 uur stoven. Langer mag ook.
- Proef of je nog meer zout en peper moet toevoegen, vind je de smaak iets te sterk, voeg dan een scheutje gembersiroop toe.
- Dien op in een diepbord.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties