Runderstoof soep met chunky groente

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 10:41

Met deze runderstoof soep maak je iedereen blij! Het is een hartverwarmende en hartige gevulde soep, heerlijk voor de koude maanden van het jaar.

Benodigdheden:

  • runder riblappen of ander runderstoof vlees in blokjes van 2 cm 
  • roomboter
  • 1 pot runderfond
  • 1/2 glas water
  • 1 1/2 glas rode wijn
  • 1 ui in grove stukken
  • 2 knoflooktenen grof gehakt
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 tomaten in parten
  • 6 jeneverbessen
  • 3 laurierblaadjes 
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • zout/peper
  • 1 winterpeen in schuine stukken of dikke plakken
  • 2 pastinaken in schuine stukken of dikke plakken
  • 1 bakje kastanje champignons in vieren
  • 2 aardappelen in grove blokjes
  • 1 zakje (fles)pompoenblokjes 

 

Bereidingswijze:

  1. Braad de vleesblokjes in delen aan in de roomboter in een grote braadpan met zout en peper.
  2. Schep het vlees uit de pan en leg het in een bakblik, bak de rest van het vlees.
  3. Bak de ui en knoflook in het braadvet en voeg 1/2e glas water toe om de aanbaksels los te roeren.
  4. Doe de mosterd, ketjap en ketchup in de pan en roer goed door met een garde.
  5. Voeg de pot runderfond en de rode wijn toe en breng het aan de kook.
  6. Doe het vlees met de vleessappen in de pan erbij en voeg de verse kruiden, de gekneusde jeneverbessen en de tomaten toe.
  7. Maal zout en peper erover.
  8. Laat het geheel op laag vuur voor een half uur pruttelen en voeg dan de winterpeen en de pastinaak toe.
  9. Zorg dat het vlees en de groenten onder het vocht staan. Voeg zo nodig nog wat water of wijn toe,
  10. Na nog een uur voeg je de aardappel, de kastanje champignons en de pompoen toe.
  11. Laat het nu nog zeker voor een half uur pruttelen. In totaal moet het vlees zeker 2 uur stoven. Langer mag ook.
  12. Proef of je nog meer zout en peper moet toevoegen, vind je de smaak iets te sterk, voeg dan een scheutje gembersiroop toe.
  13. Dien op in een diepbord.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.