Als ik ergens gek op ben dan zijn het wel deze garnalen, of het nou winter is of zomer. Om je vingers bij af te likken zo lekker zijn ze! Van de overgebleven schalen kun je trouwens een heerlijke bouillon trekken om bv risotto met zeevruchten van te maken.
Benodigdheden:
- Argentijnse rode garnalen
- veel knoflook
- verse platte peterselie
- citroen
- glas witte wijn
- zout/peper
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Ontdooi de garnalen in een bak met water en laat uitlekken.
- Hak de peterselie grof.
- Hak de knoflook fijn.
- Halveer de citroen.
- Verwarm een grote (of meerdere tegelijk) koekenpan en doe er een flinke scheut olijfolie in.
- Leg de garnalen in de pan en maal er peper en zout over.
- Bak eerst 1 zijde, draai dan om maal wederom peper en zout erover en doe wat knoflook erbij in de pan.
- Hussel door en voeg een handje peterselie toe.
- Giet voorzichtig en scheutje witte wijn uit het glas over de garnalen, niet direct in de pan want dan gaat het spetteren.
- Draai de garnalen nogmaals om en strooi er nog wat peterselie over en knijp wat citroensap erover heen.
- Als ze gaar zijn doe je ze in een ovenschaal (als je de garnalen in meerdere keren moet bakken is het raadzaam om de schaal in de oven warm te houden).
- Schenk ook de olie en bakresten erbij in de schaal, deze zijn heerlijk om met een broodje op te dippen.
- Strooi als laatste nog een handje peterselie over de garnalen in de schaal.
- Serveer met partjes citroen, stokbrood en een lekkere frisse salade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties