Muffin van ei met gerookt zalm en groene asperges

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 15:26

Lekker als licht voorgerechtje of als klein gerechtje bij de lunch met bv pasen.

 

Benodigdheden:

  • eieren
  • gerookte zalm snippers of gerookte zalm
  • groene asperges
  • lente ui
  • muffin bakblik
  • olie
  • zalmeitjes

'Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de gerookte zalm in stukjes als je geen zalm snippers hebt.
  3. Snijd de groene kleine asperges in 3en en blancheer ze in kokend water voor 2 minuten. Laat ze afkoelen in ijswater en laat uitlekken,
  4. Snijd de lente ui in fijne ringetjes.
  5. Verdeel de ingrediënten over het ingevette muffin bakblik.
  6. Hak wat dille fijn en strooi dit er over heen.
  7. Klop de eieren los met zout en peper.
  8. Giet nu als laatste het losgeklopte ei erover.
  9. Zet het bakblik in de oven 10 a 15 minuten.
  10. Haal het bakblik uit de oven, zet op elk bord een muffin en top ze af met met zalmeitjes en een takje dille.

Eet smakelijk!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.