Groene voorjaarssalade met gebakken zalm en garnalen

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 11:28

Heerlijke frisse knapperige groene voorjaarssalade, kan ook goed bij lamsvlees gegeten worden.

 

Benodigdheden zalm en garnalen:

  • zalmmoten
  • Noorse garnalen
  • kookroom
  • mosterd
  • verse dille fijngehakt
  • citroen
  • gembersiroop

Benodigdheden salade:

  • zak verse spinazie
  • groene asperges
  • zakje verse doperwten
  • feta
  • lente uitjes
  • zout/peper

Benodigdheden dressing:

  • fruitige olijfolie
  • mosterd
  • honing
  • witte wijnazijn of witte balsamico

 

Bereidingswijze:

  1. Verwijder 1 cm van de onderkant van de asperges en was ze.
  2. Zet een pan water op, breng het aan de kook met een snuf zout en blancheer de asperges voor 2 minuten, afhankelijk van de dikte.
  3. Schep ze met een schuimpaan uit de pan en dompel ze onder in een bak met water met ijsblokjes en laat ze daarna uitlekken.
  4. Doe de doperwten in het kokende water en blancheer ze ook even voor 1 minuut.
  5. Schep ook deze in een bak met water en ijsblokjes en laat uitlekken.
  6. Verwarm in een steelpan de kookroom, voeg de fijngehakte dille erbij, een schepje mosterd en wat citroensap.
  7. Laat even pruttelen en voeg zout en peper toe en evt. een klein scheutje gembersiroop voor een zoetje.
  8. Proef of er nog meer mosterd bij moet.
  9. Was de spinazie en laat uitlekken of draai droog in een slacentrifuge.
  10. Snijd de lente ui in kleine ringetjes.
  11. Meng de ingrediënten voor de dressing met een kleine garde.
  12. Je kunt de salade in een schaal opmaken of bij ieder op het bord.
  13. Meng de spinazie met de asperges, doperwten en lente ui en brokkel de feta hierover, besprenkel met de dressing.
  14. Verhit een koekenpan, maal peper en zout over beiden kanten van de zalmmoten en bak deze als eerste op het vel in de pan.
  15. laat het vel lekker knapperig bakken en draai dan de zalmmoten om en bak ook de bovenkant. De zalm mag iets rozig blijven van binnen.
  16. Verwarm de saus en voeg de Noorse garnalen toe zodat deze kort mee worden verwarmd.
  17. Leg een zalmmoot op het bord en schenk de garnalen saus erover heen.
  18. Dien op met de salade.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.