Heerlijke frisse knapperige groene voorjaarssalade, kan ook goed bij lamsvlees gegeten worden.
Benodigdheden zalm en garnalen:
- zalmmoten
- Noorse garnalen
- kookroom
- mosterd
- verse dille fijngehakt
- citroen
- gembersiroop
Benodigdheden salade:
- zak verse spinazie
- groene asperges
- zakje verse doperwten
- feta
- lente uitjes
- zout/peper
Benodigdheden dressing:
- fruitige olijfolie
- mosterd
- honing
- witte wijnazijn of witte balsamico
Bereidingswijze:
- Verwijder 1 cm van de onderkant van de asperges en was ze.
- Zet een pan water op, breng het aan de kook met een snuf zout en blancheer de asperges voor 2 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Schep ze met een schuimpaan uit de pan en dompel ze onder in een bak met water met ijsblokjes en laat ze daarna uitlekken.
- Doe de doperwten in het kokende water en blancheer ze ook even voor 1 minuut.
- Schep ook deze in een bak met water en ijsblokjes en laat uitlekken.
- Verwarm in een steelpan de kookroom, voeg de fijngehakte dille erbij, een schepje mosterd en wat citroensap.
- Laat even pruttelen en voeg zout en peper toe en evt. een klein scheutje gembersiroop voor een zoetje.
- Proef of er nog meer mosterd bij moet.
- Was de spinazie en laat uitlekken of draai droog in een slacentrifuge.
- Snijd de lente ui in kleine ringetjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing met een kleine garde.
- Je kunt de salade in een schaal opmaken of bij ieder op het bord.
- Meng de spinazie met de asperges, doperwten en lente ui en brokkel de feta hierover, besprenkel met de dressing.
- Verhit een koekenpan, maal peper en zout over beiden kanten van de zalmmoten en bak deze als eerste op het vel in de pan.
- laat het vel lekker knapperig bakken en draai dan de zalmmoten om en bak ook de bovenkant. De zalm mag iets rozig blijven van binnen.
- Verwarm de saus en voeg de Noorse garnalen toe zodat deze kort mee worden verwarmd.
- Leg een zalmmoot op het bord en schenk de garnalen saus erover heen.
- Dien op met de salade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties