Provencaalse groenten tian

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 15:01

Naast dat het heerlijk is, oogt deze Provencaalse groenten tian ook nog eens fantastisch als bijgerecht. Lekker voor bij zowel vis als vlees.

 

Benodigdheden:

 

  •  1 Grote aubergine
  •  2 Courgettes*
  • 4 à 5 Stevige vleestomaten
  • 1 Grote ui
  • 8 Teentjes knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie 
  • Boter

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui en 2 teentjes knoflook fijn en verdeel ze over de bodem van een ingeboterde schaal.
  3. Plaats de schaal voor 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de aubergine, de courgettes en de tomaten in plakken.
  5. Haal de schaal uit de oven en plaats de plakken groenten om en om (zie foto) in de schaal.
  6. Steek om de paar plakken een in de lengte gehalveerde knoflookteen tussen de groenten plakken.
  7. Pers 2 knoflooktenen uit in een schaaltje en voeg royaal olijfolie en Provençaalse kruiden toe, meng goed door.
  8. Besprenkel de groenten royaal met de knoflook/kruiden olijfolie.
  9. Strooi nog wat van de Provençaalse kruiden over en tussen de plakken groenten.
  10. Maal eveneens zout en peper royaal over en tussen de plakken groenten.
  11. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat garen voor zeker 1 uur totdat de groenten goed gaar zijn.  

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.