Naast dat het heerlijk is, oogt deze Provencaalse groenten tian ook nog eens fantastisch als bijgerecht. Lekker voor bij zowel vis als vlees.
Benodigdheden:
- 1 Grote aubergine
- 2 Courgettes*
- 4 à 5 Stevige vleestomaten
- 1 Grote ui
- 8 Teentjes knoflook
- Provençaalse kruiden
- Zout en peper
- Olijfolie
- Boter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui en 2 teentjes knoflook fijn en verdeel ze over de bodem van een ingeboterde schaal.
- Plaats de schaal voor 10 minuten in de oven.
- Snijd de aubergine, de courgettes en de tomaten in plakken.
- Haal de schaal uit de oven en plaats de plakken groenten om en om (zie foto) in de schaal.
- Steek om de paar plakken een in de lengte gehalveerde knoflookteen tussen de groenten plakken.
- Pers 2 knoflooktenen uit in een schaaltje en voeg royaal olijfolie en Provençaalse kruiden toe, meng goed door.
- Besprenkel de groenten royaal met de knoflook/kruiden olijfolie.
- Strooi nog wat van de Provençaalse kruiden over en tussen de plakken groenten.
- Maal eveneens zout en peper royaal over en tussen de plakken groenten.
- Plaats de schaal in het midden van de oven en laat garen voor zeker 1 uur totdat de groenten goed gaar zijn.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties