Vijgen gorgonzola quiche

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 14:34

Jawel, nog een recept met verse vijgen uit onze eigen tuin! Een quiche dit keer, lekker als bijgerecht of als tapa.

Benodigdheden:

  • 4 verse vijgen
  • 4 ons (mag ook minder) sjalotjes fijn gesneden
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 150 gr gorgonzola
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel boter
  • pakje bladerdeeg hartige taart
  • walnoten, fijn gehakt
  • balsamico glaze (vijg)

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg te ontdooien op een houten plank.
  3. Verwarm boter en bak sjalotjes voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de tijm blaadjes toe, bak nog 1 minuut en laat afkoelen.
  5. Bedek een ingevette springvorm 22-24 cm met hoge rand met het deeg.
  6. Strooi en verdeel de gehakte walnoten op de bodem.
  7. Meng in een kom de slagroom, crème fraîche, gorgonzola (in brokjes) en de 4 eieren los. Maal peper erboven en een klein snufje zout en meng goed door.
  8. Voeg de afgekoelde sjalotjes aan het roommengsel toe en verdeel over de bodem.
  9. Snijd de vijgen in 4en en leg ze met de snijkant naar boven in het roommengsel, bestrijk de vijgen met een beetje olie.
  10. Strooi er nog wat tijm overheen en bak de quiche in het midden van de oven voor zo'n 50-60 minuten, tot de taart bruin is geworden en de vulling nog net een beetje wiebelt. Laat de taart 15 minuten afkoelen, lekker met een groene salade (rucola bv).
  11. Het is ook erg lekker om nog wat balsamico glaze erover te sprenkelen.
  12. Wij hadden er ook nog wat plakjes rauwe ham bij geserveerd, serrano of parma, dat combineert erg lekker erbij.

Eet smakelijk!

 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.