Melanzana di parmigiana á la Tanja

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 16:15

Hartverwarmend en mooi bijgerecht voor bij zowel vis als vlees.

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • mozzarella 
  • stuk of 15 trostomaatjes
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • suiker
  • rode wijn azijn
  • zout/peper

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine in de lengte door de helft, snijd iedere helft in 4 plakken. Leg de plakken aubergine op een plank en strooi er zout over heen. Laat zeker 20 minuten rusten.
  3. Snijd de ui en de tomaatjes klein. Bak de ui in een beetje olie glazig. Voeg de tomaten toe. Laat lekker pruttelen, voeg dan de knoflook toe en de fijngesneden basilicum blaadjes. Voeg suiker naar smaak toe en sprenkel er wat rode wijnazijn overheen. Maal zout en peper erover en laat lekker pruttelen, voeg water toe indien nodig.
  4. Veeg het vocht en zout met keukenpapier van de aubergine plakken. Verhit een grillpan heel heet. Leg de aubergine plakken in de pan, druk ze goed aan zodat ze goed gegrild worden. Draai ze na tijdje om. Herhaal deze stap nogmaals maar leg ze dan schuin zodat je een ruitpatroon krijgt. Leg de plakken in een ongeoliede ovenschaal.
  5. Snijd de mozzarella in kleine plakjes en pak enkele basilicum blaadjes. Leg de grootste aubergine plak in de schaal en schep er de tomatensaus op, dan de mozzarella en daarop 2 basilicum blaadjes. Vervolgens weer een plak aubergine etc.. Je sluit af met het dakje van de aubergine en daarop doe je het laatste beetje saus. Rasp daaroverheen verse Parmezaanse kaas en zet de schaal in de oven voor zeker 10 minuten.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.