Dit is een leuke variatie op de klassieke Melanzana de parmigiana. Ook heel leuk om zo te serveren als bijgerecht of zelfs als tapas gerecht.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1 aubergine
- mozzarella
- stuk of 15 trostomaatjes
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- basilicum
- Parmezaanse kaas
- suiker
- rode wijn azijn
- zout/peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in de lengte door de helft, snijd iedere helft in 4 plakken. Leg de plakken aubergine op een plank en strooi er zout over heen. Laat zeker 20 minuten rusten.
- Snijd de ui en de tomaatjes klein. Bak de ui in een beetje olie glazig. Voeg de tomaten toe. Laat lekker pruttelen, voeg dan de knoflook toe en de fijngesneden basilicum blaadjes. Voeg suiker naar smaak toe en sprenkel er wat rode wijnazijn overheen. Maal zout en peper erover en laat verder pruttelen, voeg water toe indien nodig.
- Veeg het vocht en zout met keukenpapier van de aubergine plakken. Verhit een grillpan heel heet. Leg de aubergine plakken in de pan, druk ze goed aan zodat ze goed gegrild worden. Draai ze na tijdje om. Herhaal deze stap nogmaals maar leg ze dan schuin zodat je een ruitpatroon krijgt.
- Vet een ovenschaal in.
- Snijd de mozzarella in kleine plakjes en pak enkele basilicum blaadjes. Leg een plak aubergine met de dikke kant naar je toe, voor je op een plank en smeer een dun laagje tomatensaus over de hele plak.
- Leg een stukje mozzarella op het dikste gedeelte en daarop een blaadje basilicum.
- Rol nu de aubergine plak op en leg deze in de schaal, doe dit met alle plakken.
- Schep de resterende tomatensaus erover heen en rasp de Parmezaanse kaas erover.
- Zet voor zo'n 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties