Italiaans... wat kunnen die Italianen koken zeg! Met dit gerecht kun je zelf de Italiaanse keuken bij jouw op tafel zetten. Buon appetito!
Benodigdheden Saltimboca:
- 4 schnitzels, kalfs of kalkoen
- serranoham
- salie
- peper/zout
- prikkers
- 1 kopje witte wijn
- olie
Benodigdheden bijgerechten:
- tomaten
- burrata
- sla
- basilicum
- olijfolie/dressing
- pasta naar keuze
- pesto
- parmezaanse kaas
- Als de schnitzels niet plat genoeg zijn, dan leg je ze tussen huishoudfolie en sla je ze platter met een steelpan.
- Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
- Leg 1 of naar 2 plakken serranoham op de helft van de schnitzel.
- Leg een paar blaadjes salie op de serranoham.
- Vouw de schnitzels dicht en zet ze vast met een prikker.
- verwarm de olie in de pan en leg de schnitzels erin.
- Draai ze om als ze bruin worden en bak de andere kant ook aan.
- Zet het vuur laag, wacht even en giet dan voorzichtig een beetje witte wijn over 1 schnitzel. Het gaat nu bruisen dus pas op! Giet dan de rest van de wijn 1 voor 1 over de andere schnitzels en zet een deksel op de pan zodat het vlees lekker gaat stomen in de wijn. Draai ze naar een paar minuutjes om en bak zachtjes verder.
- Ondertussen zet je een pan kokend water op voor de kant en klare pasta, ik had hier tortellini, makkelijk en zo klaar.
- Snijd de tomaten en burrata en leg deze met de sla op de borden, besprenkel met olijfolie en dressing naar keuze en wat basilicumblaadjes en maal er wat zout en peper over heen.
- Giet de pasta af in een vergiet, laat uitlekken en schep deze en de schnitzels op de borden.
- Schep enkele lepels pesto over de pasta en schaaf parmezaanse kaas erover.
- De wijnsaus schenk je in een sauskom zodat je deze over de heerlijke saltimboca kan schenken.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties