Gegrilde groenten met rozemarijn en knoflook

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 16:30

Dit bijgerecht maakt mij zo blij, kijk hoe kleurrijk én gezond ook! Heerlijk bijgerecht voor zowel bij vlees als vis.

 

Benodigdheden:

  • 1 aubergine
  • 1 grote courgette of 2 kleine
  • 2 punt paprika's
  • rozemarijn
  • knoflook
  • olijfolie
  • zout/peper

 

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 160 graden.
  2. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi ze met zout en laat zo voor 20 minuten liggen.
  3. Ook de courgette snijd je in de lengte in dunne plakken.
  4. De punt paprika's snijd je in de lengte in vieren.
  5. Hak de rozemarijn en de knoflook fijn, doe een goede laag olijfolie in een schaaltje en roer daar de rozemarijn en knoflook door, voeg zout en peper toe.
  6. Bestrijk de groenten met de knoflook/rozemarijn olie en grill ze in een grillpan, 2 keer aan beiden kanten, zodat je een mooi ruitpatroon krijgt. 
  7. Houd, terwijl je de rest van de groenten grilt, de gegrilde groenten warm in een schaal in de oven.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.