Dit bijgerecht maakt mij zo blij, kijk hoe kleurrijk én gezond ook! Heerlijk bijgerecht voor zowel bij vlees als vis.
Benodigdheden:
- 1 aubergine
- 1 grote courgette of 2 kleine
- 2 punt paprika's
- rozemarijn
- knoflook
- olijfolie
- zout/peper
Bereidingswijze:
- Zet de oven aan op 160 graden.
- Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi ze met zout en laat zo voor 20 minuten liggen.
- Ook de courgette snijd je in de lengte in dunne plakken.
- De punt paprika's snijd je in de lengte in vieren.
- Hak de rozemarijn en de knoflook fijn, doe een goede laag olijfolie in een schaaltje en roer daar de rozemarijn en knoflook door, voeg zout en peper toe.
- Bestrijk de groenten met de knoflook/rozemarijn olie en grill ze in een grillpan, 2 keer aan beiden kanten, zodat je een mooi ruitpatroon krijgt.
- Houd, terwijl je de rest van de groenten grilt, de gegrilde groenten warm in een schaal in de oven.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties