Verse vijg tapas

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 13:46

Zoals ik al bij de anderen gerechten met vijg schreef, wij hebben meerdere vijgenbomen in onze tuin staan. Vandaar dat ik verschillende gerechten heb bedacht om deze heerlijke sappige zoete vijgen in te verwerken, dit keer in een tapa, om je vingers bij af te likken!

Benodigdheden:

  • verse vijgen
  • gormas (mascarpone/gorgonzola kaas)
  • gorgonzola
  • prosciutto of andere rauwe ham
  • rucola
  • balsamico glaze (vijg)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de verse vijgen elk in 4 partjes.

  2. Halveer de plakken proscciutto in de lengte.

  3. Roer in een schaaltje de gormas los, voeg voor wat meer bite nog wat gorgonzola toe.  

  4. Maak met 2 theelepeltjes een glad ovaaltje van de gormas en leg deze op het vijgenpartje.

  5. Leg een paar blaadjes rucola op de gormas.

  6. Wikkel een halve plak prosciutto om het partje heen.

  7. Als je alle partjes gemaakt hebt sprenkel dan in lijntjes de balsamico glace over de tapas. 

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.