Gebakken peer met roquefort

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 14:09

Dit is een heerlijk en spannend voorgerecht, het hartige van de roquefort combineert fantastisch met de zachte zoete gebakken peer. Drink hierbij een ijskoude sprankelende licht zoete Moscato d'Asti.

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 3 conference peren
  • citroen
  • roomboter
  • roquefort
  • honing
  • walnoten
  • rucola sla
  • fruitige olijfolie
  • witte balsamico azijn

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd elke kwart in 3 partjes. Besprenkel met wat citroensap voor het verkleuren.
  2. Verhit een klont roomboter in een grote koekenpan en doe de peren partjes in de pan als de boter begint te schuimen, let op laat de boter niet bruin kleuren!
  3. Bak de partjes zachtjes op laag vuur.
  4. Schenk er wat honing overheen en keer ze om zodat ook de andere kant bruin kleurt.
  5. Maak ondertussen de dressing van honing, witte balsamico azijn en fruitige olijfolie, klop dit goed door elkaar met een kleine garde.
  6. Doe de rucola in een kom en schep de dressing erdoorheen.
  7. Snijd de roquefort in dunne plakjes en breek deze in wat kleinere stukjes.
  8. Breek de walnoten in kleinere stukjes.
  9. Leg de peren partjes kruislings over elkaar in een cirkel op de borden.
  10. Maak een mooi bolletje van de rucola sla en leg deze in het midden.
  11. Pak de plakjes roquefort en verdeel deze op en rond de peren partjes.
  12. Als laatste verdeel je de stukjes walnoten over de peer partjes en de roquefort.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.