Kreeftenstaarten gegratineerd in verse kruidenboter

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 10:42

Kreeft! Wie houdt daar nou niet van!?! Decadent maar o zo lekker! Kreeft kan zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht worden gegeten. Als hoofdgerecht zou ik een frisse salade of groente uit de oven als bijgerecht erbij serveren.

Benodigdheden:

  • kreeftenstaarten
  • roomboter op kamertemperatuur
  • verse dille
  • verse dragon
  • verse platte peterselie
  • verse bieslook
  • knoflook
  • citroen
  • zout/peper

 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven op 220 graden, hete lucht als je hebt.
  2. Leg de kreeftenstaarten op hun rug en snijd ze met een scherp koksmes overlangs (van kop naar staart) op de buik in. Let op dat je niet helemaal door snijdt naar de rug, die moet intact blijven. Duw en vouw de staarten open.
  3. Verwijder indien aanwezig het darmkanaal.
  4. Leg de staarten in een ovenschaal.
  5. Roer in een schaal de roomboter los.
  6. Hak de kruiden fijn en voeg ze aan de roomboter toe.
  7. Pers de knoflook uit, of hak het fijn en voeg ook deze toe.
  8. Maal peper en zout erover en roer goed door.
  9. Halveer de citroen en knijp een halve citroen boven het mengsel uit en meng er door.
  10. Vul de staarten met het botermengsel en zet ze voor zo'n 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.