Verse vijgen pasta

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 15:05

Verse vijgen zijn ook heerlijk met pasta! Hier in combinatie met gorgonzola maar je kunt uiteraard ook voor geitenkaas of een andere hartige kaas kiezen. Je kunt het zowel als salade of als warme maaltijd eten.

Benodigdheden:

  • Pasta naar keuze, ik had hier pappardelle

  • verse vijgen

  • serranoham

  • gorgonzola

  • rucola

  • walnoten

  • Parmezaanse kaas
  • balsamico glaze (vijg)
  • fruitige olijfolie
  • zout/peper

 

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Snijd de vijgen in 8en.
  3. Scheur de serranoham in stukjes.
  4. Hak de walnoten grof en brokkel de gorgonzola in stukjes.
  5. Doe de pasta in een schaal en verdeel bovenstaande ingrediënten erover, maal wat peper en zout erover.
  6. Schep op het laatst de rucola erdoorheen, sprenkel wat fruitige olijfolie erover en rasp de Parmezaanse kaas er boven. Ook hierbij smaakt de balsamico glaze erg lekker. Eet de pasta warm of als salade (maar wel met een andere pasta dan pappardelle).
  7. Je kunt de pasta voordat je de rucola erdoor husselt, ook in de oven zetten zodat de Parmezaanse kaas smelt en de vijgen en gorgonzola ook verwarmd worden (zie laatste foto). Voeg dan rucola pas op je bord toe.

Eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.