Zoals de titel al zegt, dit is een variatie op het voorgerecht "Verse vijg uit de oven met gorgonzola en rauwe ham". Lekker als bijgerecht of als je een lichte maaltijd wilt eten maak je een frisse salade erbij.
Benodigdheden:
- verse vijgen
- gorgonzola of geitenkaas
- rauwe ham (serrano of coburger) plakken in stukjes
- basilicumblaadjes
- olijfolie
Bereidingswijze:
-
Oven voor verwarmen op 180 graden.
-
Snijd de vijgen in kwarten. Leg ze in een ingevette ovenschaal met snijkant naar boven.
-
Leg de blokjes gorgonzola (of andere kaas bv geitenkaas) op de vijg kwarten.
-
Verdeel de stukjes rauwe ham erover en bedek alles met basilicum blaadjes. Sprenkel wat olijfolie erover en zet voor zeker 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties