Coquilles in roomsaus met zeekraal

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 16:12

Dit voorgerechtje is altijd gegarandeerd een succes! Het oogt mooi en het is lekker!

 

Benodigdheden:

  • per persoon 3 coquilles
  • zeekraal
  • pakje kookroom
  • 100 ml witte wijn
  • sjalotje
  • 1/2 e visbouillon tablet
  • 200 ml kokend water
  • gembersiroop
  • zout/peper
  • roomboter
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd het sjalotje fijn .
  2. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan en voeg het sjalotje toe.
  3. Verkruimel het bouillon tablet en doe het in een maatbeker met 200 ml kokend water, klop goed los.
  4. Zet het vuur laag en giet de bouillon in de pan en zet het gas weer hoger.
  5. Laat enkele minuten inkoken alvorens je de witte wijn erbij doet.
  6. Laat het mengsel nu voor de helft inkoken.
  7. Voeg dan de helft van de kookroom toe en laat verder inkoken.
  8. Maal zout en peper erover en proef, voeg een scheutje gember siroop toe om op smaak te brengen.
  9. Uiteindelijk houd je een dikkere roomsaus over.
  10. Blancheer ondertussen de zeekraal in kokend water voor 3 minuten, laat afkoelen in ijswater en laat uitlekken.
  11. Verdeel de zeekraal over de bordjes en leg de 3 coquilles hierop.
  12. Schenk de roomsaus over de coquilles en serveer.

Eet smakelijk!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.