Dit voorgerechtje is altijd gegarandeerd een succes! Het oogt mooi en het is lekker!
Benodigdheden:
- per persoon 3 coquilles
- zeekraal
- pakje kookroom
- 100 ml witte wijn
- sjalotje
- 1/2 e visbouillon tablet
- 200 ml kokend water
- gembersiroop
- zout/peper
- roomboter
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd het sjalotje fijn .
- Verhit een scheut olijfolie in een steelpan en voeg het sjalotje toe.
- Verkruimel het bouillon tablet en doe het in een maatbeker met 200 ml kokend water, klop goed los.
- Zet het vuur laag en giet de bouillon in de pan en zet het gas weer hoger.
- Laat enkele minuten inkoken alvorens je de witte wijn erbij doet.
- Laat het mengsel nu voor de helft inkoken.
- Voeg dan de helft van de kookroom toe en laat verder inkoken.
- Maal zout en peper erover en proef, voeg een scheutje gember siroop toe om op smaak te brengen.
- Uiteindelijk houd je een dikkere roomsaus over.
- Blancheer ondertussen de zeekraal in kokend water voor 3 minuten, laat afkoelen in ijswater en laat uitlekken.
- Verdeel de zeekraal over de bordjes en leg de 3 coquilles hierop.
- Schenk de roomsaus over de coquilles en serveer.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties