Een feest alleen al om te zien zo'n schaal! Deze mega grote gamba's doen niet onder voor kreeftenstaarten! Ik zou zeggen, snel maken dus :-)
Benodigdheden:
- mega grote gamba's
- crème fraîche
- Noilly Prat
- knoflook
- verse dragon
- verse dille
- verse bieslook
- verse platte peterselie
- sjalotjes
- tomaten
- geraspte kaas
- zout/peper
Benodigdheden bijgerechten:
- roseval aardappelen
- verse rozemarijn
- olijfolie
- zout/peper
- groene asperges
- trostomaten
- venkel
Bereiding:
- Zet de oven aan op 200 graden, als je hebt hete lucht.
- Was de roseval aardappelen, halveer ze in de lengte en doe ze in een ovenschaal.
- Hak de rozemarijn fijn en strooi dit over de aardappelen en sprenkel olijfolie erover heen en hussel even om.
- Zet de roseval aardappelen in de oven.
- Pak nog een grote ovenschaal voor de trostomaten, groene asperges en venkel.
- Was de trostomaten en leg ze in de schaal.
- Snijd 1cm van de uiteinden van de groene asperges, was ze en leg ze bij de tomaten in de schaal.
- Was de venkel, verwijder lelijke plekjes, snijd de venkel in dunne plakken en leg ze bij de andere groenten in de schaal (je kan de venkel ook evt. eerst nog stomen in een stoommandje boven een pan kokend water, dan gaart deze wat sneller).
- Besprenkel met olijfolie en maal er wat peper en zout overheen.
- Gebruik een scherp koksmes gamba's op de buik overlangs in te snijden en vouw ze open. Let op dat je ze niet helemaal doorsnijdt!
- Verwijder de darmkanalen.
- Leg ze op hun rug in een grote ovenschaal.
- Klop in een kom de crème fraîche los.
- Hak de kruiden fijn en roer deze door de crème fraîche en maal wat peper en zout erover.
- Snipper de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit of snijdt in kleine stukjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Bak de sjalotjes in een klein beetje olijfolie samen met de tomaten een een beetje knoflook, voeg wat zout en peper toe.
- Laat het tomaten/ui mengsel afkoelen alvorens je deze met de rest van de knoflook door het kruidenmengsel schept.
- Roer wat geraspte kaas door het mengsel.
- Doe een scheutje Noilly Prat door het mengsel, let op dat je niet te veel doet want dan wordt het mengsel te dun.
- Vul de gamba's met het kruidenmengsel en strooi er nog wat geraspte kaas over.
- Zet nu beiden schalen bij de aardappelen erbij in de oven. Heeft je oven niet zoveel ruimte, maak dan de aardappels eerder zodat je deze alleen nog even hoeft op te warmen.
- De gamba's zijn klaar als het crème fraîche mengsel licht bruin kleurt en fluffy wordt, minstens 15 minuten.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties